logo
designed by art-i.gr

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ»

MARMARI WORKSHOP

Τον Ιούλιο του 2006 μια ομάδα ανθρώπων επιχειρήσαμε μιαν απόδραση από τα γνωστά και θορυβώδη κέντρα διακοπών σε μιαν απόπειρα να βγούμε από το προσωπικό και επαγγελματικό στρες, να δώσουμε ένα ραντεβού με την ψυχή και το σώμα μας και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας σε μιαν ερημική αμμουδιά.

Έτσι προέκυψε το πρώτο «MARMARI WORKSHOP»...

Τα αποτελέσματα της κίνησης αυτής ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας:
Όλοι φύγαμε στο τέλος με τις αποσκευές μας γεμάτες με νέα πρωτόγνωρα υλικά και δυνάμεις...
Ελάχιστη απόδειξη της «χημείας» που λειτούργησε στο MARMARI είναι η παράσταση «Ο Διάολος στη μποτίλια» (που παίχτηκε για 2 χρονιές στο χώρο Τέχνης «Έκβασις») για την οποία αφορμή στάθηκε το Εργαστήρι εκείνου του Ιουλίου.

Τον Ιούλιο 2007 πραγματοποιήθηκε το «MARMARI WORKSHOP II», που είχε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, καθιστώντας τη συνάντηση ετήσιο θεσμό. Φέτος, λοιπόν, είναι κοινό αίτημα η τρίτη συνάντηση. Το «MARMARI WORKSHOP IIΙ» είναι προ των πυλών.

MARMARI WORKSHOP III

" Η Τέχνη της Αφήγησης - Λόγια και Έργα "

Από τις 15 ως τις 21 Ιουλίου 2008, 30 περίπου άνθρωποι κάθε ηλικίας και επαγγέλματος θα συναντηθούν στο νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης, το μυθικό Ταίναρον, για να επικοινωνήσουν, να καθαρίσουν το περιβόλι της ψυχής τους, να χαλαρώσουν, να μάθουν πράγματα που τους αφορούν, να εκφραστούν με συντροφικότητα, αλληλεγγύη και δημιουργική πολύπλευρη έκφραση.

Οι συναντήσεις μας θα είναι προγραμματισμένες άλλοτε όλοι μαζί σε μια «παρέα» κι άλλοτε σε μικρότερες «υποομάδες»

ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Κάθε ένας μας θα πρέπει να έχει μαζί του για να αφηγηθεί στους άλλους:

Απ’ αυτές τις ιστορίες που θα φέρουμε μαζί μας θα επιλεγεί το υλικό της δουλειάς μας. Οι ιστορίες που αφηγούμαστε δεν αξιολογούνται απο την ομάδα. Καθένας μπορεί να αφηγηθή ό,τι θέλει. Η ομάδα οφείλει να το σεβαστεί.
Οι ιστορίες μπορεί να είναι σοβαρές ή αστείες.

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος του WORKSHOP είναι η επικοινωνία, η χαλάρωση και η γνώση, μέσα από τα θεατρικά μονοπάτια.

ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

Δύο δάσκαλοι θα δουλέψουν με την ομάδα, ο καθένας απ’ τη σκοπιά του:

  1. Κώστας Ν. Φαρμασώνης - Σκηνοθέτης ρεπερτορίου, θα έχει την ευθύνη για την ανάλυση όλων των ιστοριών και το γενικό συντονισμό, ώστε κάποιες ιστορίες να δραματοποιηθούν και να παρουσιαστούν την τελευταία βραδιά.
  2. Έφη Καρακώστα – Χορογράφος - Κινησιολόγος, θα φροντίσει για τη χαλάρωση της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα θα δουλέψει κάποιες ιστορίες με τη γλώσσα του σώματος.

Εκτός προγράμματος τη συνάντηση θα τιμήσει με το θέμα «Μύθος και Έρως» ο Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Θεάτρου και Χορού και Δάσκαλος πολλών από τους μετέχοντες Ηρακλής Λογοθέτης.

ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Παρόλο που η γενική διάρθρωση του WORKSHOP έχει χαρακτήρα παιχνιδιού, οι έμπειροι Δάσκαλοι μέσα από την εξέλιξη των συναντήσεων θα διδάξουν με απλή βιωματική γλώσσα τα εξής αντικείμενα:

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι, πάνω απ’ όλα, ολόκληρο το «MARMARI WORKSHOP» είναι ένα τεράστιο Θεατρικό Παιχνίδι.

ΧΩΡΟΣ

Το Μαρμάρι είναι ένας παραδείσιος όρμος στο Ακροταίναρο, στη Λακωνική Μάνη, κάτω απ’ τους μοναδικούς Πύργους της Βάθειας.
Η περιοχή φορτίζεται από τα απομεινάρια του Αρχαίου Ψυχοπομπείου, το Ιερό του Ποσειδώνα και τα κανόνια του Λάμπρου Κατσώνη.
Στις παρυφές του όρμου υπάρχει ένας πέτρινος παραδοσιακός ξενώνας εναρμονισμένος με το φυσικό τοπίο και εξοπλισμένος με σύγχρονες ανέσεις(π.χ. κλιματισμός, ψυγείο), ο οποίος θα είναι το κατάλυμα της ομάδας.
Η παραλία αποτελεί τη φυσική αυλή του ξενώνα, ενώ απέναντι ποζάρει μια θαλασσινή σπηλιά.
Η σπηλιά θα είναι ο τόπος των συναντήσεών μας, ενώ οι ασκήσεις μας θα γίνονται επί της άμμου.
Η διεύθυνση της ιστοσελίδας : www.marmariparadise.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  1. 9.00-10.45 (Σπηλιά) Εργαστήριο με την κα Έφη Καρακώστα.
  2. 11:00-17:00 Μπάνιο,χαλαρή συνεργασία μελών υποομάδων σε δημιουργική γραφή ή πρόβα με, ή χωρίς επίβλεψη δασκάλων και τέλος, μεσημβρινή ανάπαυση.
  3. 17.00-18.30 Δημιουργική γραφή υποομάδων
  4. 18.30-19.45 (Μπαλκόνι) Εργαστήριο με τον κ. Κ.Φαρμασώνη.
  5. 20.00-22.15 (Σπηλιά) Εργαστήριο με τον κ. Κ.Φαρμασώνη.

Η τελευταία βραδιά αφιερώνεται σε παρουσίαση της δουλειάς όλων των υποομάδων. Κάθε υποομάδα θα έχει και φέτος το δικαίωμα να παρουσιάσει την κρυμμένη ιστορία της. Ακολουθεί αποχαιρετιστήριο γλέντι.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΤΗΛ-FAX:210 7010484, 210 7510171
KIN:693-7026601
E-MAIL:knfarmasonis@yahoo.grinfo@skaravaioi.gr
SITE:www.skaravaioi.gr